Uitzending gemist
MAX

Het jaar van... Han van Bree

  1. Gidschevron right
  2. Het jaar van... Han van Bree


Gepresenteerd door: Astrid de Jong

Ieder jaar verschijnt er direct na de jaarwisseling een nieuwe uitgave van Het aanzien van… Journalist en Historicus Han van Bree stelt al bijna 40 jaar dit overzicht van het wereldnieuws samen. Al het nieuws plaatst hij in perspectief, hij maakt een collage van groot en klein, zwaar en luchtig nieuws, en voorziet het boek van de meest sprekende foto’s. In het eindejaarsgesprek gaat Astrid de Jong met Han van Bree in vogelvlucht door 2021.

Dit jaar boog Han van Bree zich onder andere over Joe Biden, Harry en Meghan, Wout van Aelst en Prins Philip. En natuurlijk Corona, de bestorming van het Capitool en het EK voetbal. Han van Bree bekijkt al het wereldnieuws van afstand en met humor en plaatst het in perspectief.

Van Bree is naast samensteller van Het Aanzien van.. Ook gespeciliseerd in ons Koningshuis, dus ook de veelbesproken vakantie van de Oranjes naar Griekenland, en de 18e verjaardag zullen de revu passeren. En hoe kijkt een historicus die al 40 jaar het nieuws nauwlettend volgt terug op onze interimregering en de coronacrisis?