Uitzending gemist
HUMAN

De Publieke Tribune: Een Nieuw Begin

  1. Gidschevron right
  2. De Publieke Tribune: Een Nieuw Begin


Gepresenteerd door: Coen Verbraak

Het afgelopen jaar was opnieuw een roerig jaar voor ons allemaal. Op de eerste dag van het nieuwe jaar spreekt Coen Verbraak met mensen die een nieuw begin hebben gemaakt, en het roer om hebben gegooid. Mensen die iets wilden doen met hun leven dat zij de moeite waard vinden, om iets te kunnen betekenen voor de samenleving.

Wat maakte dat zij de stap hebben gezet? Welke obstakels zijn zij tegengekomen? Wat zijn zij kwijtgeraakt en wat hebben zij ervoor teruggekregen? En hebben ze weleens spijt van hun keuze?

Te gast:

  • Yvonne Martens werkte twintig jaar bij een groot telecombedrijf en stapte door de pandemie over naar de zorg. Ze werkt op de dagbesteding in de ouderenzorg.
  • Reggery Gravenbeek was drugsdealer en zat zeven jaar in de gevangenis. Nu zet hij zich als filmmaker en jongerenwerker in om anderen te behoeden voor de fouten die hij zelf maakte.
  • Adriaan van der Tang werkte vijf jaar in het bedrijfsleven, en maakte de overstap naar het onderwijs. Hij werkt als economiedocent op een middelbare school.
  • Rata Kloppenburg vertrok op haar negentiende uit de christelijke commune waar haar vader Herman Kloppenburg goeroe was. Dit jaar bracht zij daar een theatervoorstelling over uit. Ze is tevens celliste.

Meer info over deze aflevering vind je hier.