Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Voor Brussel is de maat vol in conflict met China

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Voor Brussel is de maat vol in conflict met China


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Voor Brussel is de maat vol in conflict met China 

De ruzie tussen Litouwen en China lijkt groter en groter te worden, nu ook ándere Europese landen erbij worden betrokken. Inmiddels is het een heus handelsconflict. Het begon vorig jaar met de opening van een onofficiële Taiwanese ambassade in de Litouwse hoofdstad Vilnius, waar China op zijn zachtst gezegd niet blij mee is. Beijing beschouwt Taiwan als een afvallige provincie. Brussel stapt nu naar de geschillencommissie van de Wereldhandelsorganisatie.  Te gast D66-Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma en Xiaoxue Martin, China-deskundige bij het Clingendael Instituut. 


De Franse Slag: Waar blijft links in Frankrijk?  

Rechts, rechtser of extreemrechts. Wie de Franse kranten openslaat leest alles over Macron,  Le Pen en Zemmour . Ondertussen lijkt aan de andere kant van het politieke spectrum maar weinig te gebeuren. Te gast is oud Frankrijk-correspondent Stefan de Vries


Buitenland Uitgelicht: Servië

In Servië heeft schrijver Milena Markovic een prestigieuze literatuurprijs gewonnen. Een vrouwelijke auteur, dat gebeurt niet vaak in het Balkanland. Met journalist Arja van den Bergh.

Presentatie: Sophie Derkzen