Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Politieke gevangenen in Belarus

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Politieke gevangenen in Belarus


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Politieke gevangenen in Belarus
Een “onrechtvaardige en ongelooflijke tragedie”. Met die woorden omschrijven verbannen Belarussische critici de dood van een politiek gevangene in een strafkamp. Het is alweer de vijfde dood in twee jaar tijd. Waar het nieuws omtrent de dood van de Russische Aleksej Navalny wereldwijd de krantenkoppen domineert, hoor je maar weinig over het lot van politieke gevangen in Belarus. Te gast is journalist Franka Hummels, die deze groep al langer volgt.

Maga Grannie stemt niet meer op Trump
Donald Trump lijkt deze week opnieuw goed te zullen scoren in de voorverkiezingen, nu in de staat South Carolina. Eén van zijn voorheen fanatiekste aanhangers daar is van gedachten veranderd. Pam Hemphill - 'MAGA Grannie' werd ze genoemd - zat twee maanden vast na de Capitoolbestorming. Maar nu wil Hemphill nooit meer op Trump stemmen. Correspondent Karlijn van Houwelingen ging samen met haar naar een verkiezingsbijeenkomst.

Buitenland Uitgelicht: Tsjechië
In Praag heeft de Britse popband Depeche Mode binnen no-time twee zalen ter grote van de Ziggodome uitverkocht. Journalist Laura Postma vertelt waarom die Britse band met veel hits in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw in Tsjechië nog altijd zó populair is.