Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Een politieke aardverschuiving in Colombia

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Een politieke aardverschuiving in Colombia


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Colombia koerst af op een politieke aardverschuiving

Het land dat mede vanwege de jarenlange burgeroorlog met groeperingen zoals de FARC nooit koos voor linkse leiders, is ineens in de ban van iemand die zelf ooit guerrillastrijder was. De eerste ronde van de presidentsverkiezingen zondag gaat vrijwel zeker uitdraaien op een overwinning voor de progressieve kandidaat Gustavo Petro. Te gast is journalist en Colombia-kenner Edwin Koopman.

 

Macron's strijd voor een meerderheid in het Franse parlement

Hij won voor een tweede keer op rij de presidentsverkiezingen van Marine Le Pen. Maar of de tweede termijn van Macron ook grote kans op succes heeft, dat is nog maar de vraag. Op 12 en 19 juni mag de Franse kiezer weer naar de stembus, dit keer om nieuwe volksvertegenwoordigers te kiezen. Lukt het Macron om een meerderheid in het parlement te halen of wordt hij vleugellam? In onze rubriek De Franse Slag daarover Stefan de Vries


Buitenland Uitgelicht - Italië met Angelo van Schaik

 Veel Italianen bezoeken altijd het liefst dezelfde zee, hetzelfde strand en dan ook dezelfde strandtent. Die strandtenthouders verdienen volop geld aan het verhuren van bedjes en parasols, maar betalen vrijwel niks voor de grond waar die op staan. En dat is een doorn in het oog van ‘Brussel’ volgens Angelo van Schaik.