Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Polen kreeg er in één maand twee miljoen inwoners bij

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Polen kreeg er in één maand twee miljoen inwoners bij


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Polen kreeg er opeens twee miljoen inwoners bij
De afgelopen oorlogsmaand zijn er al meer dan 2 miljoen Oekraïense vluchtelingen de grens met Polen overgestoken. Op het station van Warschau slapen Oekraïense kinderen en veel Polen hebben vluchtelingen in huis genomen. Maar hoe lang kan Polen dit nog aan? En wat betekent deze sleutelrol in de opvang van vluchtelingen voor de verdere positie van Polen in Europa? Daarover journalist Dore van Duivenbode, zelf van Pools-Nederlandse afkomst. 
 
 
Trein naar de oorlog
In Frontlinie reist Bram Vermeulen van het westen naar het oosten van Oekraïne, per trein, in de laatste dagen voor de Russische invasie. De nationale spoorwegen waren ook de afgelopen oorlogsmaand een belangrijke steun en toeverlaat voor de Oekraïners. Het zijn de treinen die vluchtelingen evacueren en soldaten naar het front brengen.
 

Buitenland Uitgelicht: Servië

Bij een voetbalwedstrijd in Servië hield een groep supporters spandoeken omhoog met de namen van allerlei landen die de Verenigde Staten de afgelopen jaren heeft binnengevallen of gebombardeerd. Hier zit echter wat meer achter dan slechts een anti-oorlogsstatement. Daarover vertelt journalist Arja van den Bergh.