Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Het ondergrondse kinderdagverblijf in Charkiv

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Het ondergrondse kinderdagverblijf in Charkiv


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Oorlogskinderen in Oekraïne, deel 1: het ondergrondse kinderdagverblijf
Het is nu alweer twee jaar sinds de Russische invasie. In een speciale driedelige reportageserie vraagt onze verslaggever Michiel Driebergen aandacht voor de ingrijpende gevolgen van de oorlog op het leven van kinderen in Oekraïne. In Charkiv, de tweede stad van het land, kampen de allerjongsten met een gebrek aan sociaal contact. De scholen en kinderdagverblijven zijn al twee jaar gesloten. Maar sinds kort is er in het metrostation een bijzonder kinderdagverblijf. In het eerste deel van deze serie gaat Michiel Driebergen hier op bezoek.

De Pakistaanse kandidaat die niet mocht meedoen, maar toch won
Hoewel hun leider in de gevangenis zit en de partij officieel niet mocht meedoen aan de verkiezingen, is de verkiezingsuitslag in Pakistan onverwacht een overwinning voor de partij van Imran Khan. Het is een signaal tégen het leger, dat normaal gesproken de regie strak in handen houdt, vertelt Suzanna Koster die het land goed kent.

Buitenland Uitgelicht: Verenigde Staten
In het centrum van Los Angeles hebben kunstenaars tientallen verdiepingen van een leegstaande wolkenkrabber beschilderd met graffiti. Het is 'de meest legendarische actie in de graffiti-geschiedenis van Los Angeles', volgens hen. Maar volgens critici kan het gebouw veel beter gebruikt worden, vertelt correspondent Mari Meyer.