Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Juicht Oekraïne te vroeg?

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Juicht Oekraïne te vroeg?


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen & Tim de Wit

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Aanhoudend protest in Georgië tegen omstreden wet

Al dagen zijn er grote protesten in hoofdstad Tbilisi uit woede om een wetsontwerp over zogenaamde "buitenlandse agenten". Volgens de demonstranten is die wet bedoeld om critici van de regeringspartij het zwijgen op te leggen. Daarmee zou de wet een flinke bedreiging vormen voor het felbegeerde EU-lidmaatschap waar veel Georgiërs al lang naar uitkijken. Te gast is Jelger Groeneveld, Georgiëkenner en actief bij D66.

Juicht Oekraïne te vroeg?

Eindelijk kan de Oekraïense president Zelensky opgelucht ademhalen. Na maanden wachten komt de VS met een steunpakket van 61 miljard dollar. Hoe bepalend is de Amerikaanse steun in deze fase van de oorlog voor Oekraïne? En komt het gejuich misschien te vroeg, waar de situatie aan het front lijkt te verslechteren voor de Oekraïners? We bespreken het met correspondent Michiel Driebergen.

Uitgelicht: Spanje

Een toeristische trekpleister van de kaart vegen. Onmogelijk, zou je denken. Toch wisten bewoners van een toeristische wijk in Barcelona een wel heel originele manier te vinden. Daarover Spanje-watcher Laura Boog Posada.