Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Kharkiv ligt weer onder vuur

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Kharkiv ligt weer onder vuur


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Kharkiv ligt weer onder vuur
Michiel Driebergen, maker van de podcast Stad in Oorlog, is terug in Kharkiv. Die stad in het oosten van Oekraïne wordt weer regelmatig getroffen door Russische raketten. En dat heeft gevolgen voor de bewoners uit de podcast. Tegelijkertijd zijn de soldaten aan het front boos dat niet alle Oekraïense mannen bereid zijn om hun land te verdedigen.

‘Hotel Mogadishu’: de vele gezichten van Somalië
Een jonge generatie Somaliërs keert terug naar hun geboorteland om mee te werken aan de wederopbouw van het door aanslagen en oorlog geteisterde land. Journalist Ayaan Abukar is één van hen. In haar nieuwe boek ‘Hotel Mogadishu’ schrijft ze over de jonge mensen die ze in de hoofdstad leert kennen en het leven dat zij leiden, dat wordt getekend door tegenstellingen.

Buitenland Uitgelicht: Zuid-Korea
Een groep conservatieve Koreaanse ouders maakt zich druk over het uitdelen van gratis condooms bij de Olympisch Jeugdwinterspelen. Dat uitdelen is een traditie tijdens de Spelen. Maar die conservatieve groep met bezwaren heeft inmiddels veel invloed, vertelt correspondent Ifang Bremer.