Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Het Griekse Watergateschandaal

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Het Griekse Watergateschandaal


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Griekse premier wankelt door 'Watergateschandaal'
Het wordt nu al de Griekse Watergate genoemd: een groot afluisterschandaal waarbij de geheime dienst zou hebben geprobeerd een politicus en journalist te bespioneren. Pikant detail: de dienst val direct onder de verantwoordelijkheid van premier Mitsotakis. De Griekse parlementariërs moeten er speciaal eerder voor van reces terugkomen. Griekenland-correspondent Bruno Tersago is te gast over deze affaire.


China in de ban van recorddroogte
De hittegolf in China breekt nu al records en voorlopig wordt er nog geen regen verwacht. Het is zo erg dat zelfs grote delen van de Yangtze-rivier zijn opgedroogd. En Beijing vreest, met het oog op klimaatverandering, dat dit nog maar het begin is. China-correspondent Eva Rammeloo over de gevolgen voor mens en economie van deze aanhoudende droogte.

Buitenland Uitgelicht: Egypte
Midden in Cairo ligt een eiland in de Nijl, met maar liefst honderdduizend inwoners. Maar de eilandbewoners moeten binnenkort wijken voor een groot bouwproject. Ruth Vandewalle vertelt over de protesten in de Egyptische hoofdstad tegen de bouwplannen.