Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Spanning neemt weer toe in Nagorno-Karabach

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Spanning neemt weer toe in Nagorno-Karabach


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Is voor Oekraïne de race tegen de klok begonnen?

De tijd dringt voor Oekraïne om successen te boeken op het slagveld. Althans, dat stellen de Amerikanen: volgens de hoogste generaal van de Amerikanen hebben de Oekraïners nog slechts een krappe drie weken om gebieden terug te veroveren, voordat we een periode van hevige regenval kunnen verwachten. Maar ondertussen boeken de Oekraïners steeds meer 'kleine succesjes' op het slagveld. Vanuit het oosten van Oekraïne onze verslaggever Michiel Driebergen.

 

Slaat de vlam weer in de pan in Nagorno-Karabach?

In het betwiste Nagorno-Karabach blijven de spanning oplopen tussen Armenië en Azerbeidzjan. Sinds december werden de 100.000 overwegend Armeense inwoners van Nagorno-Karabach grotendeels afgesneden van voedsel en hulpgoederen. Dit weekend werd er tussen beide landen een deal gesloten, waardoor het weer mogelijk wordt om het gebied te bevoorraden. Toch is de kou allerminst uit de lucht, zo duiken video’s op van grote militaire colonnes van het 

Azerbeidzjaanse leger die naar de regio onderweg lijken te zijn. Slaat de vlam opnieuw in de pan? Daarover Jarron Kamphorst, correspondent Rusland, Kaukasus en Centraal-Azië.


Buitenland Uitgelicht: Italië

In onze rubriek Uitgelicht aandacht voor een bijzondere verkiezingsoverwinning in Italië. Daarover correspondent Angelo van Schaik.