Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Arabische landen balanceren tussen Israël en Iran

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Arabische landen balanceren tussen Israël en Iran


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Met vandaag:

Arabische landen balanceren tussen Israël en Iran

Arabische landen zijn in een moeilijke balanceer-act beland nu er een oorlog dreigt in het Midden-Oosten. Waar Israël en Iran op gespannen voet staan, kijken landen als Saudi-Arabië en Jordanië met argusogen mee. Wat betekent de escalatie in de regio voor deze landen? En hoe gaan zij zich opstellen? Te gast is arabist Leo Kwarten.

Scholz zoekt in China naar oplossing voor haperende Duitse economie

Het gaat niet goed met de Duitse economie, en dus gaat bondskanselier Olaf Scholz op bezoek bij een van zijn belangrijkste handelspartners: China. Samen met hoge piefen uit de Duitse auto-industrie trekt hij drie dagen door het land om hobbels in de economische relatie tussen beide landen glad te strijken. Maar het bezoek leidt ook tot kritiek, want Berlijn zou juist zijn economisch afhankelijkheid van China gaan afbouwen. En dus kan Scholz rekenen op gefronste wenkbrauwen in zijn eigen coalitie. Te gast is Carsten Brzeski, hoofdeconoom bij ING in Duitsland.

Buitenland Uitgelicht: Turkije

Waarom nodigen Turkse actualiteitenprogramma’s showbizz-deskundigen uit om geopolitieke kwesties te duiden? Die vraag houdt de gemoederen bezig in Turkije. VPRO-collega en Turkijekenner Cevahir Varan praat ons bij.