Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Ondanks Brexit meer migranten naar VK

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Ondanks Brexit meer migranten naar VK


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Ondanks Brexit meer migranten naar het Verenigd Koninkrijk

De Britse krantenkoppen maken gehakt van de Conservatieve Partij, nu blijkt dat het aantal immigranten in het VK ruim is verdubbeld. Het was de grote Brexit-belofte van de Conservatieven om de eigen grens te controleren, maar nu bewijzen recente cijfers dat migratie juist sterk is toegenomen. We bespreken de politieke consequenties met VK-deskundige en VRT-journalist Ivan Ollevier.

 

Steeds meer migranten stranden in Ventimiglia

Zo’n veertigduizend migranten kwamen dit jaar aan in Italië, dat is vier keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. De groeiende migratie zorgt voor spanningen met buurland Frankrijk. Volgens de Franse grenswachten is het voor migranten namelijk veel te makkelijk om de grens met Frankrijk over te steken. Bijvoorbeeld via het grensplaatsje Ventimiglia, waar door verscherpte Franse grenscontroles steeds meer migranten blijven steken. Correspondent Angelo van Schaik ging er kijken.

 

Uitgelicht: Europa Draait Door

Met wetenschapsjournalist Hidde Boersma duiken Tim en Arend Jan deze week in de wereld van genetisch gemodificeerd voedsel. Hoewel deze technieken in Amerika en Azië al lang gebruikt worden, is Europa veel voorzichtiger. Luister hier de hele aflevering terug!