Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Overwinning met een bijsmaak
VPRO

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Overwinning met een bijsmaak

Overwinning met een bijsmaak

Een golf van opluchting waart door Brussel en Europa nu het Emmanuel Macron gelukt is om herkozen te worden als president. Toch heeft extreemrechts in Frankrijk een historisch record geboekt: meer dan veertig procent van de Franse kiezers stemde op Marine Le Pen. En met de naderende parlementsverkiezingen in juni staat Macron al heel snel voor een nieuwe uitdaging. Deze winst heeft hij op zak, maar hoe stevig wordt zijn mandaat? In onze speciale verkiezingsrubriek De Franse Slag vandaag: oud Frankrijk-correspondent Stefan de Vries.  

 

Bericht uit de Oegandese martelkamers

Toen de Oegandese publicist en satiricus Kakwenza Rukirabashaija president Museveni een dictator noemde, werd hij opgepakt en gemarteld. Na vrijlating schreef hij over die ervaring een boek. En weer werd hij mishandeld. Vorige maand kwam hij op borgtocht vrij en vluchtte het land uit. Onlangs was hij in Nederland en sprak met Bureau Buitenland.


Buitenland Uitgelicht - China

De Chinese censuur tolereert geen kritiek op het Chinese zero-covidbeleid. Met creatieve manieren weten sommige Chinezen nu tóch online hun onvrede te uiten. Daarover Chinakenner Manya Koetse.