Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Orbáns dwarsheid bij de NAVO & Bolsonarofans gaan de straat op

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Orbáns dwarsheid bij de NAVO & Bolsonarofans gaan de straat op


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

De Hongaarse steen in de NAVO-schoen 

Vandaag gaat Hongarije, als laatste lidstaat, waarschijnlijk instemmen met de toetreding van Zweden tot de NAVO. Maar daar ging anderhalf jaar traineren aan vooraf. Waarom lag premier Victor Orban al die tijd dwars en gaat hij dat ritueel herhalen als straks Mark Rutte de NAVO wil gaan leiden? We blikken terug en vooruit met Oost-Europa correspondent Tijn Sadée.

Tienduizenden Bolsonarofans gaan de straat op 

Tienduizenden aanhangers van Jair Bolsonaro gingen dit weekend in Brazilië de straat op om hun steun te betuigen aan de oud-president. Bolsonaro had zelf opgeroepen tot de steunbetuiging in Sao Paolo nadat de politie een inval deed in zijn woning eerder deze maand. De inval was onderzoek naar zijn betrokkenheid bij een mogelijke coupepoging vorig jaar na de tegenvallende verkiezingsuitslag. Wat hangt Bolsonaro boven het hoofd? En hoe populair is hij nog? Te gast is professor Brazilië Kees Koonings verbonden aan Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Buitenland Uitgelicht: Duitsland

In onze rubriek Uitgelicht aandacht voor een unieke actie van Duitse taalwetenschappers, die meer acceptatie willen voor het ‘Hochdeutsch’. Journalist en Duitslandkenner Ulrike Nagel praat ons bij.