Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Droomreizen #3 - Petra Stienen: De zoete herinnering aan Damascus

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Droomreizen #3 - Petra Stienen: De zoete herinnering aan Damascus


Gepresenteerd door: Abdou Bouzerda

De komende weken neemt ReisBureau Buitenland je mee op een volledig verzorgde droomreis, onder leiding van een bijzonder gezelschap reisleiders. Omdat je de afgelopen anderhalf jaar niet normaal reizen kon - en het nog steeds niet makkelijk is om weg te komen. Wij geven onze reisleiders alle ruimte. Als echt álles mag en kan, waar gaat de reis dan heen?

D66-senator en arabist Petra Stienen neemt ons op haar droomreis mee naar het Damascus van de jaren ‘90, toen zij die stad voor het eerst bezocht. Zij maakte daar kennis met Ghraoui, een luxe chocoladewinkel en een begrip in Damascus.

Damascus is éen van de oudste steden ter wereld en staat bekend om zijn rijke geschiedenis. In de stad vind je niet alleen prachtige moskeeën, maar ook kloosters, kerken en ruïnes die stammen uit de tijd dat de stad onderdeel was van het Romeinse Rijk. Maar nu associëren wij Damascus helaas vooral met een alles verwoestende oorlog, die al ruim tien jaar duurt. Wat is er nog over van deze ooit zo weelderige stad? En hoe is het afgelopen met de lekkere chocolade van Ghraoui?