Naar homepage
Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Droomreizen #8 – Rudi Vranckx: Langs de ‘hippie trail’ naar culturen in de verdrukking
VPRO

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Droomreizen #8 – Rudi Vranckx: Langs de ‘hippie trail’ naar culturen in de verdrukking


Gepresenteerd door: Abdou Bouzerda

De komende weken neemt Bureau Buitenland je mee op een volledig verzorgde droomreis, onder leiding van een bijzonder gezelschap reisleiders. Omdat je de afgelopen anderhalf jaar niet normaal reizen kon - en het nog steeds niet makkelijk is om weg te komen. Wij geven onze reisleiders alle ruimte. Als echt álles mag en kan, waar gaat de reis dan heen?

Vanavond rollen we uit het Vondelpark in ons Volkswagen-busje, rollen we een 'stickie', steken 'm aan, gaat het raampje open, en laten  we onze lange haren wapperen. We gaan de hippie trail helemaal af en stappen uit op bijzondere plekken.

Reisleider is niemand minder dan de Vlaamse journalist Rudi Vranckx. Al meer dan dertig jaar bekend van zijn indringende reportages. Niet zelden gemaakt vanuit oorlogen, de gruwelen van de wereld. Maar vanavond gooit hij het over een andere boeg. Hij laat ons de schoonheid zien van wat hij ‘tolerante culturen in de verdrukking noemt’.  We gaan bijvoorbeeld langs bij de Perzisch sprekende Hazara. Wat betekent  de overname van Afghanistan door de Taliban voor hen?  Vanaf West-Europa neemt hij ons mee naar voor hem bekend terrein in Turkije naar Iran, Afghanistan, Pakistan om te eindigen bij de Dalai Lama.