Naar homepage
Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Pakistan kiest een nieuwe premier
VPRO

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Pakistan kiest een nieuwe premier


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

De Franse Slag: Het is Macron of Le Pen
De tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen gaat tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen. De twee politici moeten nu proberen zoveel mogelijk stemmen binnen te halen van de kandidaten die afgevallen zijn bij de eerste stembusgang. En dat is nog lang niet zo makkelijk. Want wat gaan bijvoorbeeld de kiezers van de radicaal-linkse Jean-Luc Mélenchon op 24 april doen? We blikken vooruit met oud-Frankrijk-correspondent Stefan de Vries. 

Pakistan kiest nieuwe premier
De charismatische Pakistaanse premier Imran Khan moet het veld ruimen. De immens populaire oud-cricketster die in 2018 aan de macht kwam, is met een motie van wantrouwen weggestemd door het parlement. Slechts een jaar voor het verstrijken van zijn ambtstermijn hebben de volksvertegenwoordigers in Islamabad hun buik vol van de 69-jarige politicus. Vandaag wordt een nieuwe minister-president gekozen die het land moet gaan leiden. Maar of Khan zich hierbij neergelegd heeft nog maar de vraag. Te gast: journalist en Pakistan-kenner Suzanna Koster.

Uitgelicht: Zuid-Korea
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zorgen protesterende rolstoelgebruikers voor flinke vertragingen in het openbaar vervoer. Ze willen gehandicaptenvriendelijke toegang tot deze basisvoorziening. Maar hun acties zorgen voor wrevel bij reizigers en in de politiek, vertelt onze correspondent Ifang Bremer.