Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Woede bij voorstanders van de oorlog in Rusland

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Woede bij voorstanders van de oorlog in Rusland


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Woede bij voorstanders van de oorlog in Rusland 

Russische nationalisten roepen president Poetin op om snel veranderingen door te voeren in de militaire top om toch nog de ultieme overwinning binnen te halen. In het Kremlin wordt vooralsnog in alle talen gezwegen over de snelle opmars van de Oekraïense strijdkrachten in de Donbas. Hubert Smeets (Raam op Rusland) over de felle kritiek op het verlies van afgelopen dagen en wat dit betekent voor Poetin.  

 

'Nederland en Suriname moeten de confrontatie aangaan' 

Premier Mark Rutte en minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking landen vandaag in Zanderij voor een tweedaags bezoek in Paramaribo. Documentairemaker Ananta Khemradj maakte over de gevoelige relatie tussen Nederland en Suriname een film met de titel "Beste meneer Bouterse".  Zij pleit ervoor dat de twee landen eindelijk eens de confrontatie aangaan over hun gedeelde verleden. 

 

Uitgelicht: Tanzania 

Een immens populair muziekfestival in Tanzania dreigt niet door te gaan nu een van de belangrijkste donors boos is op de overheid. Correspondent Joost Bastmeijer over deze kleine nationale ramp in het Oost-Afrikaanse land.