Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - De klok tikt voor Biden

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - De klok tikt voor Biden


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen & Tim de Wit

De klok tikt voor Biden

De klok tikt voor het campagneteam van president Biden. De laatste 24 uur beginnen zich grote scheuren af te tekenen binnen de Democratische partij. Prominente partijfiguren zeggen dat Biden moet stoppen. En grote donateurs zetten druk op de Democraten. Zijn de dagen geteld van presidentskandidaat Biden? En wie moet in dat geval Biden gaan vervangen? We vragen het oud-Amerika correspondent Casper Thomas.

Peru herschrijft geschiedenis

Drie decennia na het gewapend conflict in Peru worden oude wonden opnieuw opengehaald. Destijds ging de strijd tegen de terreur van het Lichtend Pad gepaard met veel geweld door het leger. Maar wie daar nu aandacht voor vraagt kan in grote problemen komen. De aanhang van de toenmalige president Fujimori heeft weer alle macht en wil de geschiedenis herschrijven. Edwin Koopman reisde naar Lima en maakte daar een reportage.

Uitgelicht: Eerste zwarte Afrikaan die etappe wint

De derde etappe van de Tour de France eindigde eergisteren in een massaprint die werd gewonnen door Biniam Girmay. De Eritreeër is de eerste zwarte Afrikaan die een etappe wint in de Tour. Daarover correspondent Joost Bastmeijer.