Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Nieuw verzoek Zelensky aan NAVO

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Nieuw verzoek Zelensky aan NAVO


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.


Nieuw verzoek Zelensky aan NAVO

President Zelensky doet een dringend oproep aan de NAVO om actief mee te helpen bij het verdedigen van het Oekraïense luchtruim. Daarnaast vraagt hij toestemming om westerse wapens in te zetten voor doelen op Russisch grondgebied. Correspondent Michiel Driebergen legt vanuit Kharkiv uit waarom Zelensky dit nu nodig vindt. Aan oud-commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif de vraag hoe realistisch het is dat de NAVO Zelensky tegemoet komt.

**** 

EUropa Express #13: Russische propaganda in Italië

Een film die gefinancierd is door het Russische ministerie van Cultuur is inmiddels al ruim zestig keer in Italië te zien geweest. Dit is onderdeel van een bredere beïnvloedingscampagne in aanloop naar de Europese verkiezingen. Een reportage van correspondent Angelo van Schaik over waarom juist Italië relatief gevoelig lijkt voor propaganda vanuit Rusland.

 

Buitenland Uitgelicht: Italiaanse baby-influencers verdwijnen uit beeld

Zelfs kwaliteitskranten schreven over het besluit van influencer Chiara Ferragni om haar kinderen niet langer te laten zien op Instagram. En toeval of niet: er ligt nu ook een wetsvoorstel om minderjarigen beter te beschermen op sociale media. Collega en Italië-watcher Sonja Pleumeekers vertelt.

 

Presentatie: Sophie Derkzen