Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Humanitaire catastrofe in Gaza

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Humanitaire catastrofe in Gaza


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Humanitaire catastrofe in Gaza

Als het aan Israël ligt gaat de oorlog nog zeker vele maanden duren. Ook laat het Israëlische leger weten de volledige grens tussen Egypte en de Gazastrook onder controle te hebben. Intussen zijn er volgens de VN-vluchtelingenorganisatie bijna een miljoen mensen uit het zuidelijke Rafah gevlucht. Maar waar zijn deze mensen naartoe? Kunnen ze nog voedsel en medische hulp krijgen? En wat kunnen hulpverleners voor hen betekenen? Daarover correspondent Ruth Vandewalle en Karel Hendriks, directeur van Artsen zonder Grenzen Nederland.

 

EUropa Express #15: anti-migratiepartijen in Ierland

Voor veel Ieren is migratie een punt van zorg: 42% van de Ieren zegt dat dit onderwerp de grootste prioriteit zou moeten hebben in de Europese verkiezingen. De Ierse regering heeft intussen het ‘Asiel en Migratie Pact’ met de Europese Unie ondertekend wat het land verplicht nieuwe opvangcentra te bouwen en het asielproces te versnellen - tot ongenoegen van veel Ieren. Een reportage van correspondent Anne Saenen.

 

Buitenland Uitgelicht: Berlijnse tram wordt technoclub

Wie Berlijn zegt, zegt techno. En binnenkort kan er behalve in de vele clubs ook worden gedanst in een oude sneltram. Duitslandwatcher Djuna Kramer praat ons bij.