Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Special: deze drie vrouwen bepalen de nieuwe Europese koers

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Special: deze drie vrouwen bepalen de nieuwe Europese koers


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen & Tim de Wit

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

special: deze drie vrouwen bepalen de nieuwe Europese koers

Op de ‘day after’ van de Europese verkiezingen komen Bureau Buitenland en Europa Draait Door met een extra lange uitzending, waarin we de uitslagen analyseren én vooruit kijken. Want nu de zetelverdeling van het nieuwe Europese Parlement eindelijk bekend is, is de vraag wat dit betekent voor de nieuwe koers van Europa. Komt de herverkiezing van Ursula von der Leyen bijvoorbeeld nog in gevaar en wat is het effect van uiterst rechts op de samenstelling van de nieuwe Europese Commissie?

We vragen het allemaal aan Europa-deskundigen Stéphane Alonso en Mendeltje van Keulen. En we schakelen met de collega’s van de Europa Draait Door-podcast in Brussel, waar onder andere lijsttrekkers Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA), Malik Azmani (VVD) en Tom Berendsen (CDA) te gast zijn. Dat allemaal tussen 13.30 en 14.30 uur op Radio 1.