Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Technologie veroorzaakt meer genderongelijkheid

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Technologie veroorzaakt meer genderongelijkheid


Gepresenteerd door: Chris Kijne

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Technologie zorgt voor meer genderongelijkheid

Gendergerelateerd geweld, onderdrukking van minderheidsgroepen zoals de LHBTI+-gemeenschap en feministen neemt door technologische innovatie toe. Het expertisecentrum Rutgers heeft met internationale partners in een paar landen onderzocht hoe technologie daar geweld en ongelijkheid in de hand werkt. Onderzoeker Loes Loning is te gast over het rapport.

 

'Zelensky doet aan micromanagement'

De Oekraïense president reist naar de EU-top in Brussel om zich van meer steun van zijn Europese partners te verzekeren. Deze trip komt bovenop zijn veelvuldige inspectierondes aan de frontlinies. Zelensky gaat tegenwoordig vaker op troepeninspectie. Verslaggever Michiel Driebergen over de nieuwe trend.

 

Uitgelicht: comedian daagt Britse premier Sunak uit

Croissants mogen niet meer dan 1,10 pond kosten. En Europese landen moeten lid worden van het Verenigd Koninkrijk! Het klinkt allemaal als gekke verkiezingsbeloftes. Maar satirische kandidaat Count Binface lijkt serieus kans te maken op een parlementszetel bij de aanstaande verkiezingen. VPRO-journalist en VK-watcher Nina van Raay over de knotsgekke campagne.

 

Presentatie: Chris Kijne