Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Republikeinen omarmen 'warrior moms'

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Republikeinen omarmen 'warrior moms'


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Wie gaat klimaatschade betalen?

In de Egyptische badplaats Sharm-al-Sheikh wordt de 27ste klimaattop van de Verenigde Naties gehouden. En die begon gelijk al met gedoe: want het moet volgens de door opwarming hard getroffen landen gaan over het 'vergoeden van de klimaatschade’. Maar daar zitten veel rijke landen niet direct op te wachten. Maarten van Aalst, directeur van het Klimaatcentrum van het Rode Kruis, reist deze week af naar Egypte. Hoe denkt hij over deze kwestie?

 

De ‘warrior moms’ van Arizona

Ze noemen zichzelf ‘krijgermoeders’ en zijn in de Verenigde Staten een politieke factor geworden om rekening mee te houden: uiterst conservatieve moeders die zich bemoeien met het onderwijs dat hun kinderen krijgen. Dat is in hun ogen 'veel te woke’. De Republikeinen omarmen de zorgen van deze moeders in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen. Correspondent Karlijn van Houwelingen ontmoet in Arizona deze vrouwen, die argwanend het lesprogramma van hun kinderen doorspitten.

 

Uitgelicht

Seks, drank, drugs en beats: de film Zillion over een beruchte Antwerpse nachtclub is een groot succes in België. Maar er is ook kritiek op deze film. Daarover journalist Bart Eeckhout.