Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Onrust in de Afghaanse Panjshir-vallei

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Onrust in de Afghaanse Panjshir-vallei


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Frankrijk maakt zich op voor nucleaire renaissance
De nucleaire renaissance is de nieuwe inzet van Emmanuel Macron in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Kernenergie moet helpen om de klimaatdoelstellingen te halen, meer banen garanderen, én Frankrijk in de toekomst energieleider maken. Hoe realistisch zijn deze ambitieuze plannen? En kunnen die Macron leiden naar een verkiezinszege? Daarover oud Frankrijk-correspondent Stefan de Vries.
 
Onrust in de Afghaanse Panjshir-vallei
Het was de plek waar ook na de val van Kaboel nog weerstand werd geboden tegen de Taliban: de Afghaanse Panjshir-vallei. Het verzet stond onder leiding van de zoon van de legendarische anti-Talibanstrijder Massoud. Maar het duurde niet lang voordat de Taliban de hele vallei alsnog innamen. Toch is het er nog steeds onrustig.  Oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen ging er een kijkje nemen.

Buitenland Uitgelicht: Venezuela

Deze week verscheen in Venezuela het zesde deel van Super Snor, een tekenfilm waarin president  Nicolas Maduro als een ware superman ten strijde tegen het Amerikaanse imperialisme. Liggen de Venezolanen nu aan de televisie gekluisterd? Te gast Latijns-Amerika-correspondent Edwin Koopman.