Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - In Kazachstan trekt Nazarbajev nog altijd aan de touwtjes

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - In Kazachstan trekt Nazarbajev nog altijd aan de touwtjes


Gepresenteerd door: Tim de Wit

In Kazachstan trekt Nazarbajev nog altijd aan de touwtjes

Na dagenlang van massaal protest is de regering in Kazachstan afgetreden. Wat begon met een spontaan lokaal protest over de hoge olieprijzen in het land, sloeg al snel over naar politieke demonstraties. De hoge prijzen waren de druppel voor de bevolking, onder wie de onvrede over de politiek al jaren groeit. Mensen gaan massaal de straat op en gebruiken geweld. Hoe uniek is het dat de regering is opgestapt? En hoe groot is de invloed van oud-dictator Nazarbajev in het land? Hierover de Kazachse Zifa Auezova, Centraal-Aziëdeskundige en Bob Deen, Centraal-Aziëdeskundige verbonden aan het Clingendael Instituut. 


De grote gok van Boris Johnson

Oud-correspondent Hieke Jippes over het niet aanscherpen van de coronaregels in het Verenigd Koninkrijk ondanks de oplopende besmettingscijfers. Hoe verdedigt Boris Johnson deze gok.


Buitenland Uitgelicht

Vandaag in onze rubriek Buitenland Uitgelicht, waarin we opvallende berichten uit buitenlandse media de revue laten passeren: een televisiereclame uit Egypte. Hierover Egypte-correspondent Ruth Vandewalle.