Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - De Week van Woede in Duitsland

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - De Week van Woede in Duitsland


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

De Week van Woede in Duitsland

Duitsland is deze week volledig in de ban van Week van Woede, ofwel Wutwoche. Duitse boeren protesteren door heel het land. Intussen vrezen autoriteiten voor inmengen van extreme groepen. Waar komt die Duitse onvrede vandaan? En wat betekent het voor de regering? Daarover correspondent Guy Hoeks én Wiebke Pittlik van het Duitsland Instituut.

De Palestijnse voetbalclub in Chili

In 1920 werd in de Chileense hoofdstad Santiago de voetbalclub Palestino opgericht door Palestijnse migranten. Zij kwamen naar Chili toen het Ottomaanse rijk uiteenviel, wat ertoe heeft geleid dat er een grote Palestijnse gemeenschap is in het land. In het begin mochten alleen Palestijnen zelf lid worden van deze voetbalclub – een voorwaarde die lang geleden kwam te vervallen. Maar de banden met het Midden Oosten zijn nog sterk en door de oorlog in Gaza is sport voor veel leden van Palestino nu een bijzaak geworden. Een reportage van onze correspondent Boris van der Spek.

Buitenland Uitgelicht: Italië

Een veroordeelde huurmoordenaar met banden met de maffia bekende op bijzondere wijze dat hij nog meer moorden heeft gepleegd. Hij schreef erover in zijn scriptie vanuit de gevangenis. Hoe dat zit, vertelt collega Sonja Pleumeekeers.