Uitzending gemist

Bureau Buitenland: Het Europese antwoord op de ‘green deal’ van Biden & Humanitaire crisis Nagorno-Karabach

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland: Het Europese antwoord op de ‘green deal’ van Biden & Humanitaire crisis Nagorno-Karabach


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Het Europese antwoord op de ‘green deal’ van Biden
Vandaag presenteert voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie haar plannen presenteert voor een groenere Europese industrie-politiek. In antwoord op de Verenigde Staten wil nu ook de EU de eigen economie verduurzamen. Achter deze nieuwe Europese plannen gaat een keiharde concurrentiestrijd schuil. De Amerikanen zouden niet alleen vergroenen, maar vooral ook de eigen handelsbelangen beschermen. Wat zijn de nieuwe Europese plannen, en hoe eensgezind trekt de EU nu op, in antwoord op de VS? Daarover correspondent Clara van de Wiel.


Humanitaire crisis Nagorno-Karabach
Inwoners van de enclave Nagorno-Karabach kampen met enorme tekorten aan voedsel en medicijnen door een wegblokkade. Armenië beschuldigt buurland Azerbeidzjan van een smerig spelletje. Intussen lijkt de historische bondgenoot Rusland afwezig en richten de Armeniërs zich meer en meer op het westen voor steun. Komt die er? We vragen het Sara Crombach van de Universiteit van Amsterdam.


Uitgelicht: Duitsland

De burgers van de beweging "Het Koninkrijk Duitsland" willen meer grond aankopen om hun eigen fantasiestaat uit te breiden. Hoe dat precies zit, bespreken we met Duitsland-kenner Ulrike Nagel.