Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Opnieuw beïnvloedingsschandaal bij de AfD

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Opnieuw beïnvloedingsschandaal bij de AfD


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Vandaag:

Opnieuw beïnvloedingsschandaal bij Duitse AfD

Groot nieuws in Duitsland: een medewerker van de Alternative für Deutschland is vanochtend door de Duitse politie opgepakt. Hij wordt ervan verdacht voor de Chinese geheime dienst te hebben gespioneerd in het Europees Parlement. En dat op een moment dat de AfD sowieso al onder het vergrootglas ligt vanwege mogelijke buitenlandse beïnvloeding. Daarover correspondent Clara van de Wiel.

EUropa Express #5: Radicaal rechts in opmars

In aanloop naar de Europese Verkiezingen staan de radicaal-rechtse partijen er in de peilingen heel goed voor. Ze zouden zelfs een kwart van de zetels in het Europees Parlement kunnen krijgen. Maar wat kan het concreet betekenen als een groot deel van het parlement bestaat uit EU-kritische, nationalistische partijen? En hoe moeten de centrumpartijen hiermee omgaan? Onderzoeker Léonie de Jonge leidde een Europabreed onderzoek naar uiterst rechts in de EU en zag dat de partijen onderling flink van elkaar verschillen.

Buitenland Uitgelicht: India

Een populaire Indiase guru belooft zijn volgers de vreemdste wonderen als ze zijn producten kopen, maar daar wil het Hooggerechtshof nu een stokje voor steken. Lisa Dupuy vertelt ons erover.