Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Eén van de beulen van Assad krijgt vonnis te horen

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Eén van de beulen van Assad krijgt vonnis te horen


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Eén van de beulen van Assad krijgt vonnis te horen

In de bijna elf jaar die de Syrische burgeroorlog duurt, zijn heel veel mensen verdwenen in de gevangenissen van dictator Assad. Die kerkers staan berucht om hun gruwelijke omstandigheden: er is in de loop der jaren veel bewijsmateriaal verzameld, dat aantoont dat er op grote schaal en systematisch wordt gemarteld. De slachtoffers die deze gevangenissen hebben overleefd, kampen de rest van hun leven met de gevolgen. Maar de daders, mensen met bloed aan hun handen, lijken ermee weg te komen. Tot nu. Morgen volgt er in het Duitse Koblenz de uitspraak in een hele opmerkelijke rechtszaak, die internationaal gevolgen kan krijgen. Hierover journalist Fernande van Tets, op dit moment in Koblenz om deze zaak te volgen en Jan Kooy van Human Rights Watch.


De vrijwilligers in het Ahr-dal raken ontmoedigd

In het tweede deel van ons reportage-tweeluik uit het Duitse Ahrdal aandacht voor de afnemende motivatie onder de vrijwilligers die al maandenlang bezig zijn met het puinruimen in het overstroomde dorp Mayschoss. Gemaakt door verslaggever Mijke van Wijk.


Buitenland Uitgelicht

In onze rubriek Uitgelicht, met opvallende berichten uit het buitenland, vertellen correspondenten en deskundigen wat hen opvalt in de media in het land dat ze volgen. Correspondent Carlijn Teeven over uitspraken van de Spaanse minister Alberto Garzon.