Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Oorlog vormt extra obstakel voor klimaatdoelen
VPRO

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Oorlog vormt extra obstakel voor klimaatdoelen


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Oorlog vormt extra obstakel voor klimaatdoelen

Waren de klimaatdoelen sowieso al lastig te halen, met de oorlog in Oekraïne is dat nog ingewikkelder geworden. In een poging om van Russisch gas en olie af te komen willen veel landen weer de eigen fossiele brandstoffen aanspreken. Te gast is Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

Russische Artiesten tegen de oorlog 

Terwijl in het westen veel Russische kunst wordt gecanceld, spreken artiesten in Rusland zelf zich uit tégen de oorlog in Oekraïne. Deze maand ziet een nieuw digitaal tijdschrift het licht, met werk van honderd vooraanstaande Russisch sprekende kunstenaars, schrijvers, dichters en musici. Russische Oppositionele Kunst Review moet een krachtig artistiek protest worden tegen de agressie van Vladimir Poetin. Bedenker en coördinator is dichteres en performer Linor Goralik. Collega Edwin Koopman sprak met haar.


Buitenland Uitgelicht - Duitsland

Op initiatief van een Duits mediafiguur werd onlangs de eerste publiekelijk gefinancierde pornofilm gemaakt. Hierachter zit echter een diepere boodschap. Daarover Duitsland-correspondent Ulrike Nagel.