Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Diplomatieke duimschroeven Oekraïne langzaam aangedraaid

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Diplomatieke duimschroeven Oekraïne langzaam aangedraaid


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Pakistan is nog lang niet af van de ellende door overstromingen

Pakistan kampt nog altijd met de gevolgen van de grootste overstroming in jaren. Huizen, scholen, ziekenhuizen en wegen werden compleet weggespoeld. Tientallen miljoenen mensen sloegen op de vlucht. Maar nu het water stilletjes aan het zakken is, lukt het niet te oogsten. En dat zorgt voor een groot probleem in de voedselvoorziening. Pim Kemperman is namens het Rode Kruis in het overstroomde deel van Pakistan geweest, en vertelt over de grote uitdagingen die het land te wachten staan.

Diplomatieke duimschroeven Oekraïne worden langzaam aangedraaid

In Oekraïne zitten miljoenen mensen regelmatig zonder stroom, doordat de Russen “energieterrorisme” plegen, in de woorden van Zelensky. Ondertussen bevestigen hoge ambtenaren in de VS in contact te zijn met hun gelijken in Moskou, en lekte het bericht dat de Amerikanen Zelensky vragen zich "open te stellen" voor eventuele onderhandelingen met de Russen. Iets waar Zelensky niet over piekert, lijkt het. Tijd voor een update vanuit Oekraïne van correspondent Michiel Driebergen, en diplomatie-deskundige Robert van de Roer

Uitgelicht: Saoedi-Arabië.

Met Abdou Bouzerda. Over het 18-jarige Saudische tennisfenomeen Yara Alhogbani, dat inmiddels een heldenstatus heeft bereikt in het Arabische koninkrijk.