Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Explosieve situatie op de West Bank

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Explosieve situatie op de West Bank


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Explosieve situatie op de West Bank

Alle ogen zijn – terecht – gericht op Gaza. Maar ook op de bezette Westelijke Jordaanoever is er van alles aan de hand. Er vinden regelmatig gewelddadige invallen door het Israëlische leger plaats, in de jacht op Hamas en Islamitisch Jihad. Daarbij vallen doden en worden mensen opgepakt. En ook de kolonisten in de nederzettingen werden extra bewapend en krijgen sinds de Gaza-oorlog alle ruimte. Reden voor Nederland om nu na te denken over eventuele sancties tegen die kolonisten. Maar gaat dat helpen? Correspondent Lucia Admiraal is regelmatig op de West Bank en doet verslag.

 

Oorlogskinderen in Oekraïne, deel 2: de jongetjes in Kherson

Vladik en Artjom dromen ervan om TikTokker te worden of YouTuber. Ze zijn 6 en 9 jaar oud. Maar de stad Kherson waar zij wonen ligt al twee jaar in de frontlinie. Wat betekent dat voor het leven van deze twee jongetjes? In het tweede deel van onze reportageserie over de oorlogskinderen in Oekraïne, zoekt verslaggever Michiel Driebergen ze op.

 

Buitenland Uitgelicht: Verenigd Koninkrijk

Er zijn in het Engels meer dan 500 woorden om te zeggen dat je dronken bent, volgens een nieuw onderzoek. Correspondent Anne Saenen vertelt over dit ruime vocabulaire.