Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Razendspannende verkiezingen in Brazilië

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Razendspannende verkiezingen in Brazilië


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Kharkiv maakt zich op voor ijzige winter 
  

In het Oost-Oekraïense Kharkiv maken velen zich zorgen over de naderende winter. De Russen schieten massaal raketten af op elektriciteitsvoorziening en energiecentrales. In de woonwijk Saltovka, die voor de zomer al flink beschoten werd, proberen ze zich voor te bereiden. Het lokale warmtestation wordt herbouwd, en de ramen en gaten in de gebouwen worden gedicht. Maar ondertussen gaat de oorlog door. Onze Oost-Europa verslaggever Michiel Driebergen bezocht Saltovka en ging op pad met Aleksandr, de huismeester van een van de flats.  


Brazilië gaat linksom of rechtsom

Brazilië beslist komende zondag of het doorgaat op de rechtse koers of radicaal afslaat naar links. De presidentsverkiezingen zijn spannend. Hoewel ex-president Lula da Silva aan kop gaat in de peilingen, zijn de kansen voor de zittende Jair Bolsonaro  zeker niet verkeken. Wat betekenen beide opties voor de toekomst? We vragen het Kees Koonings, Hoogleraar Brazilië-studies aan de Universiteit van Amsterdam. 
 
Uitgelicht- Verenigd Koninkrijk – Anne Saenen
De nieuwe Britse premier krijgt geen eigen lessenaar, zoals de traditie voorschrijft. En dat is gezien de korte lichaamslengte van de kersverse premier niet handig. Zeker omdat Sunak er alles aan doet om niet als klein mannetje afgebeeld te worden.