Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - De Franse slag: Valérie Pécresse

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - De Franse slag: Valérie Pécresse


Gepresenteerd door: Tim de Wit

De Franse slag: Valérie Pécresse  

Nog minder dan honderd dagen, dan zijn in Frankrijk de presidentsverkiezingen. In onze nieuwe rubriek De Franse slag volgen we regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen van die verkiezingen, die in april worden gehouden. En we beginnen met de vrouw die het president Macron weleens heel lastig kan maken: de centrumrechtse Valerie Pecresse. Ze klimt steeds verder omhoog in de peilingen en doet een serieuze gooi naar het presidentschap. Te gast zijn twee oude-Frankrijkcorrespondenten: Stefan de Vries en Saskia Dekkers (Nieuwsuur)  

 

Amerikaanse justitie richt vizier op grote jongens 

Het wordt nu al het grootste strafrechtonderzoek in de Amerikaanse geschiedenis genoemd. Vandaag precies een jaar na de Capitoolbestorming zijn al iets meer dan 700 bestormers aangeklaagd. Als het aan de Amerikaanse minister van Justitie Merrick B. Garland ligt blijft het niet hierbij. Docent Amerikaans Staatsrecht Kenneth Manusama van de Amsterdam University College over de jacht op alle betrokkenen.


Buitenland Uitgelicht!

En dit keer in onze rubriek uitgelicht  - waarin onze correspondenten vertellen wat hen opvalt in de media in hun land - opmerkelijk nieuws uit London, waar gelukkig correspondent Anne Saenen nog altijd voor ons alles bijhoudt. 

Presentatie: Tim de Wit