Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Boris Johnson op de gril

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Boris Johnson op de gril


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Is het einde van Boris Johnson nu echt in zicht?

Nu na de laatste ‘partygate’ steeds meer conservatieve parlementariërs zich van hun eigen premier Boris Johnson afkeren, dreigt een motie van wantrouwen, gevolgd door een vertrouwensstemming. Die wordt door de Britten al het ‘pork pie plot’ genoemd. Oud-correspondent Verenigd Koninkrijk Hieke Jippes over de kansen van ontslag voor Johnson.

 

Oplopende spanningen rondom nieuwe wapenwedloop

China en Noord-Korea zeggen te beschikken over hypersonische raketten. Dit tot grote schrik van het Pentagon, dat zich overvallen voelt door het tempo waarmee deze landen over dit soort geavanceerde wapensystemen beschikken. Deze wapenwedloop verhoogt het risico op het uitbreken van een nieuwe oorlog of zelfs een nucleair conflict, zeggen deskundigen. Paul van Hooft, strategisch analist bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies over het verband tussen hypersonische raketten en de kans op militaire escalatie.


Buitenland Uitgelicht

We bespreken de kritiek op Duitse kinderliedjes, zoals het nummer Wer hat die Kokosnuss geklaut. Journalist Ulrike Nagel heeft de nieuwste controverse in Duitsland gevolgd.