Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - In West-Afrika werd twintig jaar geleden al excuses gemaakt

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - In West-Afrika werd twintig jaar geleden al excuses gemaakt


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Raketten met Sint-Nicolaas in Oekraïne

In Oekraïne wordt vandaag traditioneel Sint-Nicolaas gevierd. Maar terwijl dit normaal gesproken een feestelijke dag moet zijn, staat de vlag er in Oekraïne nu natuurlijk heel anders voor. Correspondent Michiel Driebergen duidt vanuit Dnipro hoe de raketaanvallen - die vrijdag onder andere een appartementencomplex in het stadje Kryvy Rih raakten - de feestdag overschaduwen, en kijken we naar de laatste ontwikkelingen aan het front.


In West-Afrika werd twintig jaar geleden al excuses aangeboden

Vanmiddag wordt duidelijk of premier Rutte in Suriname excuses zal aan gaan bieden voor het slavernijverleden. Een geschiedenis waarin ook West-Afrikaanse landen zelf, waar tot slaaf gemaakten vandaan kwamen, een rol hebben gespeeld. Daarvoor bood Benin in 1999 als eerste land zijn excuses aan voor het slavernijverleden. Maar dat betekent niet dat die geschiedenis slechts iets van vroeger is. Het slavernijsysteem wordt wereldwijd nog steeds in stand gehouden, maar dan in een modern jasje, vertelt correspondent Aida Grovestins.


Uitgelicht: Verenigde Staten

In de rubriek Uitgelicht vertelt correspondent Karlijn van Houwelingen een bijzonder campagnespotje van de Amerikaanse luchtmacht.