Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Alle taboes van tafel in Europese migratiediscussie & Aantal executies verdubbeld in Saoedi-Arabië

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Alle taboes van tafel in Europese migratiediscussie & Aantal executies verdubbeld in Saoedi-Arabië


Gepresenteerd door: Chris Kijne

Alle taboes van tafel in Europese migratiediscussie

Bij de Europese top morgen staat het thema migratie hoog op de agenda. Uit gelekte documenten, in handen van Politico, blijkt dat er onder andere wordt voorgesteld om met Europees geld muren te bouwen om vluchtelingen buiten de deur te houden. Het gaat om voorstellen die eerder slechts uit de mond te horen waren van leiders zoals de Hongaarse premier Orban, maar nu de norm lijken in Brussel. Wat zegt dat over de migratie-aanpak van de EU? Daarover correspondent Clara van de Wiel.

Aantal executies verdubbeld in Saoedi-Arabië

Onder het bewind van Mohammed Bin Salman is het aantal executies in Saoedi-Arabië verdubbeld. De afgelopen zes jaar behoren tot de bloedigste in de moderne geschiedenis van het koninkrijk. Tegelijkertijd heeft de leider ook de drang om het land te moderniseren met wijdverbreide hervormingen en daarbij de schijn ophoudt rondom individuele vrijheden. Hoe hoog is de prijs die de Saoedische bevolking hiermee moet betalen? Dat vragen we Midden-Oostendeskundige Paul Aarts.

Uitgelicht: Zuid-Korea

In een spookachtige dierentuin in het Zuid-Koreaanse Yangsan leeft een Bengaalse tijger, helemaal in z’n eentje. Hierover correspondent Ifang Bremer.