Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Vroeg of laat krijgt Oekraïne toch tanks & Nieuwe podcastserie: Stad in oorlog

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Vroeg of laat krijgt Oekraïne toch tanks & Nieuwe podcastserie: Stad in oorlog


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Vroeg of laat krijgt Oekraïne toch tanks

Na afloop van de bijeenkomst in Ramstein afgelopen vrijdag, wilde Duitsland nog niet haar goedkeuring geven aan het leveren van Leopard-tanks aan Oekraïne. Maar inmiddels zegt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock de Polen niet tegen te zullen houden, als zij die tanks willen sturen. En de Polen zijn dat vast van plan. Los van deze tanks krijgt Oekraïne al een indrukwekkend nieuw hulppakket aan materieel. Wat betekent dat voor het strijdtoneel? Daarover defensie-expert van de VRT, Jens Franssen.


Nieuwe podcastserie: Stad in oorlog

Vanuit Charkiv Michiel Driebergen en Edwin Koopman, die daar de laatste hand leggen aan een nieuwe podcast voor NPO Radio1. In 'Stad in oorlog' stellen zij de vraag wat de betekenis van het afgelopen oorlogsjaar is geweest voor de burgers van de Oekraïense stad Charkiv. Waar staat deze stad symbool voor en wat gaat er schuil achter de frontlijn, achter de dagelijkse nieuwsberichten over nieuwe raketbeschietingen en aanvallen?


Uitgelicht: Chili

Een nieuw reclamespotje van een duur kledingmerk in Chili zorgt voor ophef in het land. Hierover correspondent Boris van der Spek.