Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Abdulaal volgt het geweld in Soedan vanuit Utrecht

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Abdulaal volgt het geweld in Soedan vanuit Utrecht


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Colombiaanse president wil Venezuela redden
President Gustavo Petro van Colombia krijgt morgen de complete oppositie van Venezuela over de vloer. De bijeenkomst is de opmaat voor een conferentie volgende week over de toekomst van het buurland waarvoor hij maar liefst 19 landen heeft uitgenodigd. Doel is een uitweg te vinden voor de diepe politieke crisis in het land. In de studio hierover onze Latijns Amerika redacteur Edwin Koopman.


Abdulaal volgt het geweld in Soedan vanuit Utrecht
De opgelaaide strijd tussen het Soedanese regeringsleger en de paramilitaire groep RSF leidde de afgelopen week tot honderden slachtoffers. Het leed voor de burgers is groot. Vooral in de grote steden, zoals hoofdstad Khartoum, zitten veel Soedanezen opgesloten in hun huis. In veel gebieden is het niet duidelijk wie op dit moment de macht heeft. Abdulaal Hussein kwam in 2016 naar Nederland en volgt de ellende in zijn geboorteland nu vanuit zijn woonplaats Utrecht. Hij heeft nog veel contact met vrienden en familie in Soedan.


Uitgelicht: Italië

In de nieuwe aflevering van onze podcast Europa Draait Door is correspondent Heleen D’Haens te gast over de nieuwe migratiecrisis in Italië.