Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - De Oekraïense reactie op de ‘Belgorod-aanvallen’

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - De Oekraïense reactie op de ‘Belgorod-aanvallen’


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

De Oekraïense reactie op de ‘Belgorod-aanvallen’
Meerdere Russische anti-Kremlingroeperingen claimen gisteren een aanval uit gevoerd te hebben op Russisch grondgebied in de regio Belgorod. Is het een opsteker voor de Oekraïense moraal, na de verliezen in Bachmoet afgelopen weekend? Kyiv ontkent elke betrokkenheid bij de aanval van deze ultranationalistische groep, maar hoe geloofwaardig is dat? We bespreken het met correspondent Michiel Driebergen.
 
Toenemende repressie in Tunesië
Mensenrechtenorganisaties maken zich grote zorgen over de toenemende repressie in Tunesië. Sinds februari zijn er ruim twintig dissidenten, activisten en journalisten opgepakt, en vorige week werd een van de meest prominenten oppositiepolitici zelfs veroordeeld voor opruiing. Al Jazeera omschrijft de situatie inmiddels als een “tikkende tijdbom”. Toch geniet president Kais Saied ook nog veel steun in eigen land. Daarover NOS-collega en Tunesië-kenner Sheily Belhaj.
 
Uitgelicht: Argentinië
In onze rubriek Uitgelicht reizen we met Remi Lehmann af naar Argentinië, waar de hoop voor komende winter wordt gevestigd op de ‘dode koe’.
 
Presentatie: Sophie Derkzen