Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Dieptepunt migratie in Texas

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Dieptepunt migratie in Texas


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Dieptepunt migratie in Texas

In de Amerikaanse staat Texas staan de schijnwerpers opnieuw gericht op de grens met Mexico. Afgelopen vrijdag verdronken namelijk een vrouw en twee kinderen die de grens wilden oversteken via een rivier aan de grens. Nu wijst Het Witte Huis met een beschuldigende vinger naar de staat Texas voor dit tragische incident. En lijkt de impasse tussen Texas en de Biden-regering groter te worden. Het is het zoveelste voorbeeld dat in het jaar van de verkiezingen, het migratiedebat in Amerika verder lijkt te verharden. Te gast is journalist Laila Frank.

Nieuwe kansen voor Guatemala

In een land waar de democratie tot aan de grond is gesloopt kán er toch verandering komen. Dat gebeurt op dit moment in Guatemala, waar een corrupte kliek alles controleert. De verkiezingen werden onverwacht gewonnen door een democraat, Bernardo Arévalo, en die begon deze week aan een grote uitdaging: het herstel van de rechtstaat. Hoe pak je zoiets aan? We vragen het Guatemalakenner Marlies Stappers van Impunity Watch.

Buitenland Uitgelicht: Turkije

Een nieuwe Turkse serie is ongekend populair in het land. Maar aan het succes hangt een keerzijde, nu het mediacommissariaat heeft besloten om de serie tijdelijk van de buis te halen. Collega Cevahir Varan praat ons bij.