Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Iran zweert wraak op Israël

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Iran zweert wraak op Israël


Gepresenteerd door: Tim de Wit

Iran zweert wraak op Israël
Bij een luchtaanval op het Iraanse consulaat in Damascus zijn gisteren zeven officieren van de Revolutionaire Garde gedood. Maar vooral het overlijden van de hoge commandant Mohammad Reza Zahedi leidde tot veel reacties. Iran beschuldigt Israël van de aanval, maar is dat wel met zekerheid te stellen? En Teheran zweert ook wraak te nemen, welke opties liggen daarvoor op tafel? Te gast is Jenne Jan Holtland Midden Oosten-correspondent voor de Volkskrant.

10 jaar oorlog in Oekraïne

Afgelopen Paasweekeinde werden de bloedbaden van Bucha en Irpin herdacht, nu twee jaar geleden. Maar voor veel Oekraïners is de oorlog tegen Rusland al veel langer gaande: in april maar liefst tien jaar. Onze Oost-Europa verslaggever Michiel Driebergen, die de oorlog vanaf het begin voor ons volgt, is even hier in Nederland.

Buitenland Uitgelicht: Italië

75 jaar na dato pas je diploma in ontvangst kunnen nemen. Dat overkwam de 102-jarige Gianluigi Giovetti, die deel uitmaakt van de groeiende populatie 100+’ers in Italië. Collega en Italië-watcher Sonja Pleumeekers praat ons bij over dit opmerkelijke nieuwtje.