Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Griekse grenspolitie dwingt migranten andere migranten illegaal weg te jagen

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Griekse grenspolitie dwingt migranten andere migranten illegaal weg te jagen


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Migranten jagen andere migranten weg
Uit een gezamenlijk onderzoek van grote Europese mediabedrijven en Lighthouse Reports, een transnationaal journalistiek platform, blijkt dat de Griekse politie bij de grens met Turkije migranten inzet om andere migranten illegaal terug te sturen. Betrokkenen zijn uitgebreid gesproken door de journalisten. Klaas van Dijken is directeur bij Lighthouse Reports en vertelt over zijn onderzoek.  

Richtingenstrijd binnen Duitse Afd
De omstreden Björn Höcke van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland vertegenwoordigt de extreemrechtse vleugel binnen zijn partij. Hij werd lange tijd door de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz in de gaten gehouden. Sinds het laatste partijcongres heeft zijn fractie een steviger positie binnen de beweging. Journalist en politicoloog Kemal Rijken volgt de richtingenstrijd op de voet.

Uitgelicht: Marokko
In Marokko steken mensen zich in de schulden om toch maar een lam te kopen voor het aanstaande Offerfeest. Correspondent Samira Jadir vertelt over een opmerkelijke boycotactie op sociale media van activisten die juist af willen van deze praktijk.