Uitzending gemist

Bureau Buitenland - Hoe Modi's India op een kantelpunt staat

VPRO
  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Hoe Modi's India op een kantelpunt staat


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

Om de tafel met de Taliban
In Afghanistan dreigen miljoenen mensen slachtoffer te worden van hongersnood. Vijf maanden na de machtsovername van de Taliban ligt de economie ligt op z'n gat. Velen zijn hun baan kwijt. En ook de gezondheidszorg is volledig ingestort. Is er nog hulp mogelijk in Afghanistan, dat vooral afhankelijk was van de internationale gemeenschap? Te gast is Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling. 
 

India op een tweesprong
Campagnes bij de Indiase deelstaatverkiezingen lopen hier en daar uit op een regelrechte haatcampagne tegen de moslimminderheid. Vooral in de deelstaat Uttar Pradesh, met bijna tweehonderd miljoen inwoners, zijn de spanningen groot. Het seculiere karakter van India lijkt hiermee verder onder druk te komen. Vanaf donderdag gaan de stembussen open. En hoewel het gaat om deelstaten, zijn deze verkiezingen van groot belang voor de positie van premier Modi en zijn partij, de hindoe-nationalistische BJP. Vanuit Delhi correspondent Saskia Konniger.


Buitenland Uitgelicht: Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is veel ophef ontstaan nadat de IRS, de Amerikaanse equivalent van de Belastingdienst, aankondigde een gezichtsscan te vereisen voor het doen van je belastingzaken. Daarover correspondent Casper Thomas.