Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - #Büro Türkiye #6: Geen knock-out in de eerste ronde

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - #Büro Türkiye #6: Geen knock-out in de eerste ronde


Gepresenteerd door: Tim de Wit

#Büro Türkiye #6: Geen knock-out in de eerste ronde

Na een bloedstollende verkiezingsavond lijkt Turkije er nog niet helemaal over uit. Met de huidige uitslag, die ruim in het voordeel van president Erdogan is, lijkt het land af te stevenen op een tweede ronde. Kan de oppositie nog een inhaalslag maken in opmaat naar de allesbeslissende ronde? We vragen het correspondent Melvyn Ingleby en Nienke van Heukelingen, EU-Turkije expert bij Instituut Clingendael.

 

De Pauselijke vredesduif lijkt vleugellam in Oekraïne

Onlangs kondigde Paus nog een geheim ‘vredesplan’ aan om vrede te bewerkstelligen tussen Rusland en Oekraïne, maar in zowel Kyiv als Moskou wisten de diplomaten van niks. Beide partijen reageren duidelijk terughoudend op de goedbedoelde vredesbemiddeling uit het Vaticaan. En toch ging Zelensky afgelopen weekend bijna drie kwartier bij Paus Franciscus op de koffie, kunnen we van dat bezoek dan toch iets verwachten? Te gast is Vaticaan-kenner en journalist Stijn Fens, van dagblad Trouw.

 

Uitgelicht: Canada

In onze rubriek Uitgelicht reizen we met correspondent Tom Bijvoet af naar het Canadese vissersdorpje Grey River, waar voor het eerst in zes jaar weer eens een examenklas is.