Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Aanklacht Trump brengt Amerikaanse politiek in roerig vaarwater & Historische dagen in Finland

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Aanklacht Trump brengt Amerikaanse politiek in roerig vaarwater & Historische dagen in Finland


Gepresenteerd door: Bram Vermeulen

Aanklacht Trump brengt Amerikaanse politiek in roerig vaarwater

Het zat er al aan te komen, en toch kwam het nieuws als een schok: voor de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis krijgt een voormalig president een rechtszaak aan de broek. Gaat Trump gearresteerd worden? En welke juridische en politiek gevolgen heeft deze aanklacht eigenlijk? We vragen het Amerika-kenner Paul Verhagen, verbonden aan Haagsche Centrum voor Strategische Studie, en Amerika-specialist Kenneth Manusama.


Historische dagen in Finland

De kogel is door de kerk: NAVO krijgt Finland erbij. Het land dat sinds de oorlog in Oekraïne een steeds belangrijker rol is gaan spelen op het wereldtoneel als frontlijnstaat met Rusland. Intussen staan ook nog eens de verkiezingen voor de deur. En er staat veel op het spel. We bespreken het met Finland-kenner Adriaan van der Hoeven, die jarenlang Finse literatuur en cultuur doceerde aan de Universiteit van Groningen.


Uitgelicht: Europa Draait Door

Deze week verlegt Europa Draait Door de grenzen en is er uitgebreid aandacht voor de situatie in Israël. Te gast is Bart Wallet, hoogleraar Joodse Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Presentatie: Bram Vermeulen.