Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Charkiv flink onder vuur

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Charkiv flink onder vuur


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen & Tim de Wit

Charkiv flink onder vuur

Na een periode van relatieve rust nemen de bombardementen op Charkiv, in het oosten van het land, in aantal toe. Woonwijken en hulpverleners zijn doelwit. Hoe komt dat en wat wil Rusland met deze campagne bereiken? Onze correspondent Michiel Driebergen doet verslag vanuit Charkiv.

Made in India: dit zijn de uitdagingen van Europa

India gaat vanaf 19 april naar de stembus. De verkiezingen in het enorme land duren maar liefst anderhalve maand. Premier Modi presenteert India graag als de grootste democratie ter wereld. En zet zijn land op de kaart als opkomende geopolitieke macht. Maar daar zetten critici steeds meer vraagtekens bij. Hoe moet Europa zich verhouden tot het India van Modi? Te gast is Haroon Sheikh, hoogleraar aan de Vrije UniversiteitAmsterdam.

Buitenland Uitgelicht: Duitsland

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz trad deze week toe tot socialemediaplatform TikTok, waar hij onder meer de inhoud van zijn aktentas aan de jonge kijkers laat zien. Dat terwijl de Chinese app omstreden is, en het gebruik ervan veiligheidsrisico’s met zich mee zou brengen. Vanwaar dan toch die account? VPRO-collega en Duitsland-watcher Djuna Kramer praat ons bij.

Presentatie: Sophie Derkzen