appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

IJzersterke Peter Sagan wint derde etappe

AFP
maandag 3 juli 2017 | NOS | Redactie

Peter Sagan wint de rit! De Slowaak schiet zelfs even uit z'n pedaal, maar blijft Michael Matthews en Daniel Martin voor.

Luister hier het radioverslag van de finish:

Gio Lippens: 'Wat een geweldige finale was dit weer!'

Terwijl hij de sprint al had ingezet, schoot Sagan met zijn voet uit het klikpedaal, klikte vervolgens zijn schoen weer vast, zette opnieuw aan en klopte alsnog met ruim verschil Michael Matthews en Daniel Martin op de steile slotklim in Longwy.

Direct nadat Tourdirecteur Chistian Prudhomme de koers had vrijgegeven, probeerde een handjevol renners weg te komen. Die poging, met onder anderen Dylan van Baarle (Cannondale), mislukte, maar even later slaagden Nils Politt (Katusha), Romain Hardy (Fortuneo) en Adam Hansen (Lotto-Soudal) er wel in weg te komen.

Brown en Politt sprokkelen puntjes

Nathan Brown (Cannondale), Frederik Backaert (Wanty) en Romain Sicard (Direct Energie) sloten zich bij het trio aan. Het zestal kreeg een maximale voorsprong van bijna vier minuten op het peloton.

Brown en Politt pakten elk een punt op de eerste twee beklimmingen van de vierde categorie. Met z'n tweeën kozen ze in aanloop naar de Côte d'Eschdor (3e cat.) het hazenpad. Daar kon de Duitser Politt zijn Amerikaanse mede-vluchter niet meer volgen. De twee lieten zich daarna terugzakken naar de andere vier vluchters...

Niet lang na die samensmelting sloten Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Lilian Calmejane (Direct Energie) en Pierre-Louis Périchon (Fortuneo) zich bij de zes man aan. Zij reden zo hard door dat alleen Hardy kon volgen, de andere vijf zakten terug in het peloton.

Calmejane bleef als laatste over van dat kwartet, maar ook hij werd ingerekend door het jagende peloton, waar Laurens ten Dam tientallen kilometers lang op kop reed.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1